Miilukangas konserni

Vuonna 1967 Anja ja Erkki Miilukangas perustivat Saloisten Putkiliike Miilukangas & kumpp., joka toimi alkuaikoina LVI-alalla. Vähitellen toiminta laajeni pieniin teräsrakenteisiin ja talonrakennusalalle. 1970 -luvun lopulla yritys rakensi oman konepajan. Vuonna 1983 yritysmuoto muutettiin ja yrityksen nimi vaihtui Miilukangas Ky:ksi. Tässä vaiheessa toiminta oli konepaja-, asennus- ja rakennustyötä. Vuonna 1987 yritys osti Kone Oy:n konepajatilat Raahesta. Putkipinnoitustehtaan toiminta käynnistettiin Pattijoella vuonna 1993. Karkaisulaitos aloitti toimintansa Raahessa vuonna 2000. Miilukankaan yhtiömuoto muutettiin 1.1.2013, yrityksen uusi nimi on Miilukangas Oy. Tilauskonepajatoiminnot yhtiöitettiin 1.3.2013.

Tänään konsernin muodostavat tilauskonepaja Miilumachine Oy, konsernin yhtiöille levytyö- ja hitsauspalveluja tarjoava Miiluweld Oy ja virtausputkiliiketoimija Miilupipe Oy sekä teräspalvelukeskus Miilux Oy. Konsernin liikevaihto on noin 50 milj. euroa ja tase noin 40 milj. euroa. Henkilöstöä näissä yhtiöissä on noin 200.

Miilux Oy on Miilukangas Oy:n omistama alakonserni, jonka tytäryritykset ovat Miilux Poland sp. z o.o. ja Kestotec Oy.

Miilukangas

Miilukangas konserni ja osakkuusyritykset:
Miilukangas Oy on vähemmistöosakkaana Rakennus Miilukangas Oy:ssä, suihkupuhallusteknologiaan erikoistuneessa revonlahtisessa yrityksessä, Finnblast Oy:ssä ja konepajojen vientiyhtiössä, Oy SteelDone Group Ltd:ssä. Miilukangas Oy:n konserni ja osakkuusyhtiöt työllistävät suoraan yli 300 työntekijää ja yhtiöiden yhteinen liikevaihto oli tilikautena 2017 noin 65 miljoonaa euroa.